Severna Koreja zapretila SAD — ako nam pipnete vođu...

© REUTERS / KCNASevernokorejski lider Kim Džong Un vrši inspekciju podjedinice severnokorejske vojske u Pjongjangu
Severnokorejski lider Kim Džong Un vrši inspekciju podjedinice severnokorejske vojske u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja zapretila nuklearnim napadom „na srce SAD“, ako Vašington pokuša da svrgne režim u Pjongjangu, navodi južnokorejska državna agencija Jonhap.

„Ako se Amerika usudi da pokaže i najmanji signal da pokušava da svrgne našeg vrhovnog vođu, izvešćemo nemilosrdan napad na srce Sjedinjenih Američkih Država svojim snažnim nuklearnim udarom, koji je vremenom ojačao“, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova, prenela je prvobitno severnokorejska državna agencija KCNA.

Vojna parada u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Ponovno ujedinjene Koreje? Amerika ne zna šta će sa Kim Džong Unom

U vesti koju je potom prenela agencija iz Južne Koreje navodi se da je to odgovor na opaske glavnog čoveka američke službe CIA Majka Pompea, koji je prošle sedmice aludirao na svrgavanje komunističkog režima u Pjongjangu. Naime, Pompeo je tada izjavio da je najvažnije što SAD mogu da naprave jeste da „se nuklearni kapacitet udalji od onog ko bi mogao imati nameru da ga koristi“.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje je to protumačilo tako da se ocenjuje da je Pompeo svojom izjavom „prešao granicu i da je jasno dao do znanja da je cilj Trampove administracije… svrgavanje režima“, preneo je hrvatski portal „Indeks“.

Podseća se i da su napetosti u tom regionu dodatno podignute nakon što je Severna Koreja nedavno lansirala prvu interkontinentalnu balističku raketu, dugog dometa, koja može da nosi glavu s nuklearnim punjenjem.

Na zahtev SAD održana je i hitna sednica SB UN, ali je Rusija tada blokirala rezoluciju o Severnoj Koreji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala