Rjabkov: Amerika je izvor opasnosti

© Sputnik / Evgeny BiyatovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov smatra da akcije SAD uništavaju perspektive za normalizaciju odnosa sa Rusijom.
Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Ameriku će zaboleti ono što joj priprema Rusija

„Ovo što se dešava ne uklapa se u zdrav razum. Autori i sponzori tog zakona prave ozbiljne korake ka uništavanju perspektiva za normalizaciju odnosa sa Rusijom“, rekao je Rjabkov.

Pritom, Moskva se ne vodi emocijama i nastavlja da traži načine za efikasni dijalog sa SAD, rekao je Rjabkov.

„Mi ne podležemo emocijama. Radićemo na pronalaženju puteva napretka, redovno tražeći forme za kompromis po pitanjima koja su od značaja za Rusiju i ja mislim za SAD: borba protiv terorizma, širenje oružja za masovno uništavanje. I mi smo spremni za takvu saradnju“, dodao je on.

Moskva u Vašingtonu vidi izvor opasnosti i radi, polazeći od toga, naglasio je zamenik ministra.

Kapitol u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Predstavnički dom usvojio zakon o sankcijama protiv Rusije, Irana i Severne Koreje

Po njegovom mišljenju, usvajanje zakona je namerni izbor neprijatelja Rusije u SAD koje su se potpuno opustili i ne znaju da se kontrolišu.

„Mi ćemo prihvatati današnju Ameriku. Vašington je izvor opasnosti. To treba shvatiti i raditi vodeći se sa takvim razumevanjem: pažljivo, razumno i mirno“.

Kako je Rjabkov izjavljivao, Rusija je više puta slala signale SAD o mogućim recipročnim merama na antiruske sankcije i očekuje da je on došao do adresanta u Vašingtonu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala