Misterija rešena: Tramp otkrio, sa Putinom 15 minuta o...

© AP Photo / Manuel Balce CenetaPredsednik SAD Donald Tramp dolazi u Belu kuću nakon povratka iz Hamburga
Predsednik SAD Donald Tramp dolazi u Belu kuću nakon povratka iz Hamburga - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp ispričao je za „Njujork tajms“ o čemu je razgovarao tokom neformalnog susreta sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Hamburgu.
Rukovanje predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa na sastanku u okviru samita G20 u Hamburgu - Sputnik Srbija
Misterija: Da li je održan drugi sastanak Putina i Trampa

„Tramp je rekao da su razgovarali petnaestak minuta, u suštini ’razmenjivali ljubaznosti‘. Ali Tramp je dodao i da su ’govorili o usvajanju‘“, piše „Njujork tajms“.

Prema Trampovim rečima, za večerom je njegova supruga Melanija sedela pored Putina na drugom kraju stola za kojim su se okupili lideri „dvadesetorke“. —

„Večera se bližila dezertu. Prišao sam Melaniji i, s obzirom na to da je već bio tu, pozdravio sam se sa Putinom… To je više bila razmena ljubaznosti nego išta drugo. I nije trajalo dugo, možda 15 minuta. Zanimljivo je što smo razgovarali o usvajanju dece“, rekao je američki lider.

Tramp je podsetio da je to pitanje pokrenuto na sastanku njegovog sina Donalda sa ruskom pravnicom Natalijom Veseljnickom u junu 2016. Američki predsednik je istakao da ništa nije znao o tim kontaktima i da mu nisu bile potrebne „štetne informacije“ o Hilari Klinton.

Ranije su mediji javili da su Putin i Tramp održali „tajni“ sastanak na samitu G20. Novinari su tvrdili da je razgovor trajao oko sat vremena. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala