Popović: Staviti akcenat na institute, inovacije

© Foto : Vlada R.SrbijeNenad Popović
Nenad Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zadužen za inovacije i tehnologiju Nenad Popović posetio je danas Institut za nuklearne nauke „Vinča“ i poručio da će Vlada Srbije u narednom periodu akcenat staviti upravo na razvoj sistema naučnih instituta.

Popović je naveo da će fokus biti stavljen, pre svega, na inovacionu infrastrukturu i inovacione programe.

„Inovaciona infrastruktura i programi treba da budu u funkciji industrije, a i toga da mladi talenti ostaju u Srbiji i ne odlaze u inostranstvo“, rekao je Popović.

Mobilni telefon - Sputnik Srbija
Šta narod dobija od Brnabićkine Srbije na dugme

Ministar je razgovarao sa rukovodstvom Instituta, koje mu je predstavilo rad te ustanove i obišao postrojenje za tretman radioaktivnog otpada i kompleks nuklearnih reaktora.

Ministar je istakao da je „Vinča“ bez sumnje jedan od stožera naučnih institucija u Srbiji.

„Vlada Srbije apsolutno prepoznaje da su znanje i inovacije ključne za našu međunarodnu konkurentnost, a pogotovo znanje iz oblasti prirodnih nauka, tehnologija i inženjerstva“, poručio je Popović.

Direktor instituta Borislav Grubor kazao je da mu je veoma drago što je ministar zadužen za inovacije i tehnologiju prepoznao „Vinču“ kao jedan od stožera naučnih instituta u Srbiji.

Grubor je istakao i da im je drago što je država prepoznala važnost inovacija i tehnološkog razvoja, te poručio da je Institut spreman da da pun doprinos programu vlade u tom smislu.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala