Čepurin: Bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju

© Tanjug / TANJA VALICAleksandar Čepurin
Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je danas da Srbija treba, pre svega, da vodi računa o svojim interesima i poručio da bi bilo bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju kada su u pitanju njene spoljne politike i ne zadiru u interese srpskog naroda.
Pogled na Ružičnjak u Beloj kući u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Vučić: Srpsko-ruski odnosi na dnevnom redu u Vašingtonu

„Srbija ima svoju vladu i svog predsednika, koje je izabrao srpski narod, i obaveza predsednika je da brani, pre svega, interese Srbije. Postoji više subjekata u svetu i svaki od njih ima svoje interese, ali je zadatak rukovodstva zemlje, kako mi to razumemo, da brani interes svoje zemlje, odnosno interes naroda, kao i da promoviše u agendu upravo potrebe srpskog naroda“, rekao je Čepurin na pitanje novinara da prokomentariše da li se na Srbiju vrše pritisci u spoljnoj politici.

Onda bi bolje bilo, kako kaže, da se ne vrši pritisak sa jedne strane, druge, treće i četvrte i da se ne zadire u interese Srbije i srpskog naroda.

„Sa druge strane, rusko-srpski odnosi imaju neverovatnu dubinu, koja je istorijska, moralna i strateška. Neki glasovi sa strane neće ništa promeniti. Rusija i Srbija su kao dva velika voza koji se kreću napred, i one nisu ni protiv koga, nisu usmerene ni protiv koga, već ostaju prijateljske zemlje, koje su sarađivale, sarađuju i koje će sarađivati u budućnosti“, zaključio je Čepurin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala