Kako su se SAD mešale u izbore u Rusiji

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaKremlj tokom zalaska sunca
Kremlj tokom zalaska sunca - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši savetnik američkog predsednika Donalda Trampa Majkl Kaputo izjavio je za „Foks njuz“ da ga je 1994. godine administracija Bila Klintona poslala u Rusiju da postigne reizbor Borisa Jeljcina.
Predsednik SAD Bil Klinton i predsednik Rusije Boris Jeljcin - Sputnik Srbija
Kako su Amerikanci i Klinton kovali Jeljcinovu pobedu

„Mi se sami mešamo u izbore. Najsmešnije je to što je mene Klintonova administracija 1994. poslala u Rusiju da se mešam u njihove izbore“, rekao je on.

On je naveo da mešanje u izborni proces nije prošlo nezapaženo. „Sve vodeće ruske opozicione stranke bile su zabrinute zbog mog posla. Oni su govorili da treba da prestanem da se mešam u izbore. Svestan sam ironije situacije“, istakao je bivši Trampov savetnik.

On je dodao da je teško da bi Trampova kandidatura bila bolja za Moskvu u odnosu na kandidaturu njegove rivalke Hilari Klinton.

Turisti pored spomenika u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Bivši Trampov savetnik pozvan da svedoči o „ruskom tragu“

„Ona im se nije sviđala. Ona je za njih predstavljala problem. Ali ona je predvidiva, potpuno predvidiva. Oni su mislili: možda je ovaj Donald Tramp i bolji, ali on je potpuno nepredvidiv. To je ruska tradicija: svaki put izabrati predvidivu varijantu“, smatra Kaputo.

On je dodao da Tramp pokušava da poboljša odnose sa svim zemljama, uključujući i sa Rusijom.

„Donald Tramp i Vladimir Putin imaju mogućnost da promene naš način na koji gradimo kontakte, ali ga mi uništavamo ovom izmišljenom ruskom istragom“, zaključio je Kaputo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala