Ambasada SAD: Ne mešamo se u izbor nove vlade Kosova

© AP Photo / Visar KryeziuIzbori na Kosoovu i Metohiji, Priština
Izbori na Kosoovu i Metohiji, Priština - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada SAD u Prištini saopštila je da očekuje od kosovskih političkih lidera da u ovom krucijalnom periodu donose odluke koje će biti u interesu građana, piše Kosova Sot.

Portparolka američke ambasade Mišel Šon izjavila je da je ambasador Greg Delavi u redovnom kontaktu sa političkim liderima, ali da se ne izjašnjava o tome ko bi trebalo da formira novu vladu.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Srbi pred ključnom dilemom: Kako u Vladu kod zločinca

Vanredni parlamentarni izbori na Kosovu i Metohiji održani su 11. juna.

Konačni rezultati izbora saopšteni su u petak i od tada nema zvaničnih informacija o početku pregovora o eventualnim postizbornim koalicijama, osim tvrdnji jednog od trojice kandidata za premijera, Ramuša Haradinaja da će on biti mandatar i da će formirati novu vladu.

Nijedna od koalicija i stranaka ne može samostalno da formira vladu. Najviše poslanika u kosovskom parlamentu je osvojila koalicija okupljena oko Tačijeve DPK, koja se još naziva i „ratnom koalicijom“, čiji je Haradinaj kandidat za premijera.

Međutim, Demokratski savez Kosova odlazećeg premijera Ise Mustafe i pokret Samoopredeljenje ranije su odbili poziv Haradinaja na konsultacije o formiranju nove vlade.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala