„Njujork tajms“: Trampov sin znao da Rusi hoće da pomognu njegovom ocu

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteSin američkog predsednika Donald Tramp Mlađi
Sin američkog predsednika Donald Tramp Mlađi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin američkog predsednika Donalda Trampa, pre sastanka sa Natalijom Veseljnickom, za koju je verovao da je posedovala informacije štetne po Hilari Klinton, bio je obavešten elektronskom poštom da je to jedan od pokušaja ruske vlade da pomogne njegovom ocu u predsedničkoj kampanji, piše „Njujork tajms“.

Citirajući tri osobe koje su upoznate sa mejlom, list je u ponedeljak izvestio da je stručnjak za odnose sa javnošću Rob Goldstoun, koji je organizovao sastanak Trampa Mlađeg i ruske advokatice Veseljnicke, u poruci najstarijem sinu američkog predsednika ukazao na to da je ruska vlada bila izvor potencijalnih štetnih informacija, prenosi Rojters.

U saopštenju Donalda Trampa Mlađeg, koje je objavljeno u nedelju, on nije naveo da mu je rečeno da je advokatica bila zastupnica Kremlja, navodi agencija.

Sin američkog predsednika Donald Tramp Mlađi - Sputnik Srbija
Trampov sin: Sarađivaću sa Senatom u vezi s ruskom advokaticom

Kako je naveo list, mejl će najverovatnije biti od interesa za istražitelje koji se bave pitanjem umešanosti Rusije u predizbornu kampanju Donalda Trampa.

Tramp Mlađi je unajmio pravnika da ga zastupa u istrazi o ruskom mešanju, dok su istaknuti republikanci izrazili zabrinutost povodom sastanka sina predsednika SAD i Ruskinje za vreme predsedničke kampanje prošle godine.

Kako je prethodno izvestio Rojters, sin američkog predsednika je u ponedeljak rekao da će rado podeliti informacije sa Odborom za obaveštavanje Senata SAD ukoliko to telo odluči da analizira sastanak koji je on imao sa ruskom advokaticom tokom predizborne kampanje svog oca.

„Rado ću sarađivati sa Odborom i proslediti mu ono što znam“, napisao je Trampov sin na Tviteru, nakon što je jedan republikanski član Odbora rekao da će ga to telo ispitati, prenosi Rojters.

Istovremeno, Bela kuća je saopštila da nema ničeg neprimerenog u tome što se Trampov sin sastao s ruskom advokaticom za vreme predsedničke kampanje prošle godine, istakavši da je taj sastanak kratko trajao i da se „posle toga apsolutno ništa nije desilo“, navodi britanska agencija.

Prethodno je Goldstoun izjavio da je to učinio na zahtev svog klijenta iz Moskve, pevača, tekstopisca i preduzetnika Emina Agalarova.

Ivanka Tramp - Sputnik Srbija
Ivanka jaka kô Amerika

Kako je obrazložio u saopštenju, Agalarov ga je pitao da pomogne da se organizuje sastanak između Donalda Trampa Mlađeg i ruske advokatice, za koju kaže da je tvrdila da ima informacije u vezi sa nelegalnim donacijama Demokratskom nacionalnom komitetu tokom kampanje.

Prema njegovim rečima, Veseljnicka je otvorila sastanak s Trampovim sinom uz nekoliko primedbi o finansiranju kampanje pre nego što je prešla na pitanje zabrane državljanima SAD da usvajaju rusku decu.

U tom trenutku, naglasio je, Tramp Mlađi je prekinuo sastanak, prenosi Rojters.

„Ništa nije proizišlo iz tog sastanka i nije bilo naknadnih susreta strana“, rekao je Goldstoun.

„Njujork tajms“ je ranije objavio da je najstariji Trampov sin pristao na sastanak sa Veseljnickom nakon što su mu obećane informacije štetne po kandidatkinju Demokratske partije za Belu kuću Hilari Klinton.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala