Tramp rekao ko se mešao u američke izbore

© AP Photo / Petr David JosekPredsednik SAD Donald Tramp drži govor u Varšavi
Predsednik SAD Donald Tramp drži govor u Varšavi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp je na konferenciji za novinare u Varšavi osudio navodno „destabilizirajuće“ ponašanje Rusije, prenosi agencija AFP.

„Sarađujemo sa Poljskom i odgovaramo na akcije i destabilizirajuće ponašanje Rusije“, rekao je Tramp.

​Američki lider došao je u zvaničnu posetu Poljskoj.

Predsednik SAD pozvao je Rusiju da prestane da podržava „neprijateljske režime“.

„Pozivamo Rusiju da prekine svoje agresivne aktivnosti u Ukrajini i drugim delovima sveta i prestane da podržava neprijateljske režime u Siriji i Iranu“, rekao je Tramp.

​O mešanju u predsedničke izbore

I Rusija, ali i druge zemlje su mogle da se mešaju predsedničke izbore u SAD , izjavio je američki predsednik.

Ministar odbrane SAD Džejms Matis dolazi na ministarsku konferenciju NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Matis: NATO razmatrao „destabilizirajuće akcije“ Rusije

„Mislim da je to mogla da bude Rusija, ali su mogle da budu i druge zemlje“, rekao je Tramp na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom u Varšavi.

„Mislim da se mnogi ljudi mešaju. To se dešava odavno… mnogo, mnogo godina. Barak Obama, kada je bio predsednik, saznao je za to… u avgustu (2016. godine). Izbori su bili u novembru. Prošlo je mnogo vremena, a on nije ništa uradio. Zašto on nije ništa uradio po tom pitanju? Njemu su rekli da je to bila Rusija“, rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, bivši predsednik je mislio da će Hilari Klinton pobediti na izborima i zato je predložio da se ništa ne radi.

„Da je mislio drugačije, nešto bi uradio… Da je mislio da ću ja da pobedim na izborima, on bi mnogo toga uradio u vezi sa tim“, dodao je američki predsednik.

U Kongresu SAD trenutno se vodi nezavisna istraga o „mešanju Rusije“ u predsedničke izbore u SAD, na kojima je pobedio Donald Tramp. Sličnu istragu sprovodi i FBI. Kongres je održao niz rasprava o „ruskom mešanju“, ali obaveštajci koji su učestvovali u raspravama nisu pružili nikakve dokaze, pozivajući se na tajnost podataka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala