Rusija predala Americi teme sastanka Putina i Trampa

© REUTERS / Wang ZhaoMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za medije na sastanku ministara zemalja BRIKS-a u Pekingu
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za medije na sastanku ministara zemalja BRIKS-a u Pekingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je nakon sastanka sa francuskim kolegom Žan-Ivom le Drijanom u Parizu da je Moskva predala svoje predloge Vašingtonu o temama sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog lidera Donalda Trampa.
Predsednik SAD Donald Tramp i kancelarka Nemačke Angela Merkel - Sputnik Srbija
Tramp i Merkelova o Severnoj Koreji, Ukrajini, Bliskom istoku...

Lavrov je naveo da je ruska strana predala svoj predlog tema na sastanku Putina i Trampa još pre posete državnog sekretara SAD Reksa Tilersona u aprilu ove godine.

On je naveo da Rusija očekuje reakciju SAD.

Lavrov je dodao da je Moskva zatražila od Vašingtona informacije nakon Tilersonove izjave o bespilotnim zonama u Siriji.

On je rekao da je namera Vašingtona da sarađuje sa Moskvom u rešavanju sirijske krize korak u pravom smeru.

Šef ruske diplomatije je izjavio da Moskva i Pariz imaju zajedničko viđenje kada je u pitanju rešavanje krize u Ukrajini.

„Slažemo se da to treba brže rešavati“, izjavio je Lavrov.

Što se tiče „Normandijske četvorke“, Rusija će biti spremna za sastanak čim se dogovori datum. Lavrov je dodao da su se Rusija i Francuska složile da Minski sporazum treba da bude u potpunosti realizovan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala