Janukovič: Krim je primer kako ne treba postupati prema narodu

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič na konferenciji za medije
Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič na konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič rekao je da bi želeo da se Krim vrati u sastav Ukrajine, ali da je odluka o ujedinjenju poluostrva bila predvidiva.
Zimski Krim - Sputnik Srbija
Šta god da Porošenko stavi u Ustav — zna se čiji je Krim

„Veoma bih voleo da se Krim vrati u sastav Ukrajine i to će zavisiti od samog Krima, od stanovnika Krima. U vreme kada su ljudi doneli odluku da napuste Ukrajinu, oni su štitili sebe i svoje porodice, to je bila njihova odluka. Bio sam na Krimu i video, sa jedne strane, njihovu odlučnost, a sa druge, ogromnu zabrinutost, jer su se bojali da će se Majdan proširiti na teritoriju Krima“, rekao je Janukovič novinarima.  

„Sve što se dogodilo na Krimu je primer koji govori mnogim neodgovornim političarima kako se ne treba odnositi prema narodu i kako ne treba ignorisati mišljenje naroda. Krim koji bi potpao pod kontrolu ekstremista bio je pretnja za stanovništvo Krima — u to niko nije imao nikakve sumnje. Odluka stanovnika Krima bila je predvidljiva. Oduvek smo znali da je tamo bilo prorusko raspoloženje“, naglasio je on.

Janukovič je dodao da je pitanje Krima „bolno, ali odgovor na njega mogu da daju samo vreme i ljudi“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala