Iran: El Bagdadi definitivno mrtav

© AP PhotoAbu Bakr el Bagdadi, lider ID
Abu Bakr el Bagdadi, lider ID - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik vrhovnog lidera Irana u Revolucionarnoj gardi Ali Širazi potvrdio da je lider DAEŠ-a Abu Bakr el Bagadi umro u ruskim vazdušnim udarima.

Širazi je to rekao u intervjuu iranskom veb-sajtu „Asr e Iran“. Međutim, zasad nema komentara iranskih zvaničnika, prenosi B 92.

El Bagdadi, vođa ID - Sputnik Srbija
Ko je zapravo Bagdadi i kakva je njegova veza s najratobornijim američkim senatorom

Širazi je predstavnik iranskog vrhovnog lidera u specijalnom timu Revolucionarne garde koji se zove „Kuds fors“, a koji je zadužen za delikatne akcije Irana van granica te zemlje.

„Terorista El Bagdadi je definitivno mrtav“, rekao je Širazi, dodajući da je potvrdio smrt „iz više izvora“.

Podsećamo, 16. juna je Rusija objavila da je lider DAEŠ-a najverovatnije ubijen u vazdušnom napadu ruskih snaga na jedan kamp u Raki dok se u njemu održavao sastanak vođa tzv. Islamske države.

El Bagdadi nije bio meta, jer se nije ni znalo da će biti prisutan na tom sastanku, ali se kasnije, kako su tada saopštili Rusi ispostavilo da je ipak prisustvovao tom sastanku.

Iz ruskog ministarstva odbrane je rečeno da je El Bagdadi najverovatnije mrtav i da je ta vest potvrđena iz više izvora.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, međutim, kazao je da je ta vest blizu sto odsto tačna, ali je odbio da je i definitivno potvrdi.

Za sada nema drugih zvaničnih reakcija, a budući da je već nekoliko puta bilo objavljeno da je El Bagdadi ubijen, sve svetske agencije i dalje čekaju potvrdu nekog zvaničnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala