Vučić: I Rusija i EU

© Tanjug / Dragan KujundžićSergej Železnjak i Olga Zinovjeva u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem.
Sergej Železnjak i Olga Zinovjeva u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa poslanicima Državne dume Sergejom Železnjakom i profesorkom Univerziteta „Lomonosov” iz Moskve Olgom Zinovjevom ukazao da je Srbija, kao nezavisna i vojno neutralna zemlja, za spoljnopolitički prioritet izabrala evrointegracije, ali da to ne sme i neće da poremeti dobre odnose sa Rusijom.
Aleksandar Vučić u Kruševcu - Sputnik Srbija
Vučić: Nismo sluge, ni ruske, ni zapadne

On je istakao da je za odnose Srbije i Rusije važno da na svim nivoima održavaju kontinuirani dijalog, koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit.

Predsednik Srbije je zahvalio na principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u međunarodnim organizacijama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

U razgovoru o bilateralnim odnosima dveju zemalja, kao i o različitim regionalnim i međunarodnim pitanjima, konstatovano je i to da su dobri politički odnosi osnova unapređenja ekonomske saradnje dveju zemalja, za šta postoje velike, a nedovoljno korišćene mogućnosti. Tokom razgovora o regionalnim i međunarodnim pitanjima istaknut je značaj odgovorne politike koju Srbija vodi na Zapadnom Balkanu radi održavanja mira i stabilnosti i podsticanja saradnje.

Predsednik Srbije zahvalio je na tome što je Rusija na prošlonedeljnom svečanom prijemu povodom inauguracije imala delegaciju na visokom nivou, što svedoči o značaju koji ruski državni vrh pridaje odnosima sa zvaničnim Beogradom, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala