Put u EU vodi preko Hrvatske: Kako je Kurti postao Čeda

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider „Samoopredeljenja“ Visar Imeri i kandidat za premijera Aljbin Kurti nalaze se u poseti Briselu tokom koje su se sreli sa predstavnicima Evropske komisije i Evropskog parlamenta i obećali jačanje „regionalne saradnje“, prenose prištinski mediji.

Navodi se da su se prvog dana boravka Imeri i Kurti sastali sa hrvatskim evroposlanikom Toninom Piculom i predstavnicima visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost EU Federike Mogerini.

Albanac u Prištini - Sputnik Srbija
Jeftin trik kojim Albanci žele da matiraju Srbe

„Tokom sastanaka vođeni su razgovori o formiranju nove vlade na Kosovu i potrebi promene političkog kursa Kosova i načina upravljanja Kosovom, ekonomskog razvoja koji rezultira zapošljavanjem, vladavine prava koje se bori protiv kriminala i korupcije, socijalne politike, čiji je cilj smanjenje neravnopravnosti“, stoji u saopštenju „Samoopredeljenja“.

U njemu se tvrdi da su „predstavnici Evropske komisije i Evropskog parlamenta izjavili da će priznati demokratsku vladu koja ima većinu u parlamentu“.

„Samoopredeljenje“ je saopštilo da su njegovi predstavnici naveli da će „pojačati saradnju u smeru integracije u EU i regionalne saradnje na osnovu dobrosusedskih odnosa i reciprociteta“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala