Brnabićeva: Nova Vlada će nastaviti da održava dobre odnose sa Rusijom

© Tanjug / RADE PRELIC Novi premijer Srbije Ana Brnabić
Novi premijer Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će Vlada i u spoljnoj politici imati kontinuitet sa dosadašnjom spoljnom politikom, što podrazumeva približavanje EU, dobre odnose sa Rusijom, UAE i Kinom i očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.
Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom - Sputnik Srbija
Inauguracija: Vešta režija ili „O sole mio“ za Srbiju

Ona je, gostujući na televiziji Pink rekla da će Vlada uvek i na prvom mestu štititi interes Republike Srbije i istakla da je u ovom trenutku interes Srbije EU.

Nova Vlada će nastaviti i da održava dobre odnose sa Rusijom, UAE, Kinom, ali i da ih unapređuje, dodala je Brnabićeva.

„Kina nas je stavila u centar globalnog projekta za koji je ceo svet zainteresovan. Na dan inauguracije pričala sam sa pet investitora iz Kine koji su rekli da je Srbija važna za taj projekat“, rekla je ona.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, ona je kazala da Srbija neće menjati svoj stav.

„Zakletva koju smo položili važi i danas — čuvaćemo suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje“, rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala i da će Srbija nastaviti da održava i unapređuje odnose i sa zemljama BRIKS-a koje su takođe važne, a sa kojima odnosi nisu dovoljno iskorišćeni.

Johanes Han u Vili Mir u Beogradu. - Sputnik Srbija
Han: Radujem se Ani Brnabić

Nastaviću sa nepopularnim merama

Ona je rekla i da od prethodne vlade nasleđuje punu kasu, kao i sređene i stabilne javne finansije i poručila da će biti hrabra i nastaviti da sprovodi mere koje će dalje osigurati budućnost i razvoj Srebije bez obzira da li će one biti popularne. 

„Apsolutno ću biti hrabra i nastaviti sa nepopularnim merama kada su u pitanju finansijska stabilnost i kada je u pitanju budućnost Srbije“, rekla je Brnabić. 

Ona smatra da je unekoliko očekuje lakši deo posla jer je novu vladu dočekala mnogo bolja i stabilnija finansijska i ekonomska situacija, za razliku od prethodnih vlade koju je dočekala zemlja blizu bankrota. 

„Ostavljena je puna kasa, stabilnost i sigurnost, disciplina, i tu stabilnost obezebedićemo i dalje“, poručila je Brnabić. 

Mandatarka je rekla da građani mogu da očekuju i dalje povećanje plata i penzija naravno u skladu sa budžetom i bez njegovog ugrožavanja ili na uštrb nastavka smanjenja javnog duga. 

Kako je rekla, u 2018. i 2019. građani će videti u većoj meri efekte tih mera a koje će se ogledati u većem broju radnih mesta, investicijama, povećanju kupovne moći…    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala