Ovo je pet najlepših plaža na svetu (video)

CC BY-SA 3.0 / Wiki/jonny-mt / Zelena plaža Papakolea na Havajima.
Zelena plaža Papakolea na Havajima. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stiže nam leto i naše misli sve više lutaju ka divnim peščanim ili kamenitim plažama u našem okruženju.

Međutim, neke od najneobičnijih i najlepših plaža su potpuno drugačije od onoga na što smo navikli. Upoznajte skrivene morske dragulje koji će vas oduševiti.

Skrivena plaža

Plaža ljubavi na Marijeta ostrvima u Meksiku ima, u stvari, veoma nasilnu prošlost. Formirana je u periodu kada su meksičke vlasti testirale bombe i napravile ogromnu rupu unutar stene. Danas je to jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija u tom području.

Sjajna plaža

Plaža na ostrvu - Sputnik Srbija
Lepe, ali opasne — najsmrtonosnije plaže na svetu (video)

Zamislite zvezdanu noć i okean ispred vas. Da, tako izgleda ova plaža na Maldivima. Na plaži se nalazi mnoštvo fitoplanktona koji sijaju kada su uznemireni, što dočarava njenu lepotu.

Plaža vrele vode

Zaboravite džakuzije i bazene. Zamislite toplu kupku sa podvodnim vrelima — prizor koji ćete zateći kada dođete na novozelandsko poluostrvo Koromandel. A voda je ugrejana na nekim mestima i do 60 stepeni Celzijusa.

Zelena plaža

Možda se na prvi pogled čini da je ta plaža prekrivena mahovinom, ali to je, u stvari, boja peska na Papakolea plaži na Havajima. Kako je nastala zelena boja? Obližnji vulkan proizvodi zeleni mineral olivine koji dopire do Papakolee. To je jedna od četiri zelene plaže na svetu.

Pustinjska plaža

Ako ste mislili da su pustinje smeštene samo na suvim mestima, onda sigurno niste čuli za nacionalni park Lensois Maranjenses u Brazilu. Svake godine, obilne kiše poplave nacionalni park što rezultira predivnim lagunama sa belim peskom. Ako želite da je posetite, najbolje vreme za to je period od maja do septembra. Tada se u vodi mogu videti i ribe.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala