Preokret u Britaniji: Terezi Mej ruka spasa stigla u poslednji čas

© REUTERS / Kevin CoombsPremijerka Velike Britanije Tereza Mej
Premijerka Velike Britanije Tereza Mej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska premijerka Tereza Mej veruje da iako konzervativci nisu osvojili većinu na vanrednim parlamentarnim izborima može da formira vladu, i danas će otići u Bakingemsku palatu da od kraljice za to zatraži odobrenje.
Britanska premijerka Tereza Mej - Sputnik Srbija
Čeličenje Tereze: Bila je hrabra, ali ovo nije očekivala

Kako je objavio Dauning strit, Mejova će se uskoro sastati sa kraljicom, prenele su agencije. Ona će, kako se očekuje, imenovati kasnije danas ministre u novoj vladi, objavila je televizija „Skaj njuz“ pozivajući se na neimenovane izvore.

Mejova veruje da, iako konzervativci nisu osvojili većinu na vanrednim parlamentarnim izborima, može da formira vladu i danas će otići u Bakingemsku palatu da od kraljice za to zatraži odobrenje.

 „Skaj njuz“ je javio da će Demokratska unionistička partija (DUP) Severne Irske podržati vladajuće konzervativce britanske premijerke u formiranju vlade. Prema poslednjim preliminarnim rezultatima, konzervativci su osvojili 318 mesta u parlamentu, a laburisti 261. Za većinu u parlamentu potrebno je 326 mesta.

Cipele Tereze Mej - Sputnik Srbija
Ona tvrdi da je imala m**a da raspiše izbore

„Skaj“ dodaje da DUP smatra da nije potrebno da imaju sklopljen koalicioni sporazum.

Prethodno je objavljeno da Mejova veruje da, iako konzervativci nisu osvojili većinu na vanrednim parlamentarnim izborima, može da formira vladu i uskoro će otići u Bakingemsku palatu da od kraljice za to zatraži odobrenje.

Konzervativci su za potpuni raskid sa EU bez obzira na to da li može da se postigne zadovoljavajući dogovor o izlazu, dok su liberalne demokrate obećale biračima drugi referendum o tome da li će prihvatiti dogovor sa Briselom.

Sa druge strane, laburisti su najavili da će pokušati da formiraju manjinsku vladu, a osim promene u vezi sa „bregzitom“, planiraju i radikalnu promenu fiskalne politike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala