Ona tvrdi da je imala m**a da raspiše izbore

© REUTERS / Scott HeppellCipele Tereze Mej
Cipele Tereze Mej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska premijerka Tereza Mej odbila je tvrdnje da se pokajala zbog odluke da Velika Britanija izađe na prevremeno glasanje poručivši biračima da je „imala m**a da raspiše izbore“.

U televizijskom duelu sa liderom laburista Džeremijem Korbinom, koji je sinoć prenosio Bi-Bi-Si, britanska premijerka je branila odluku o raspisivanju izbora.

Zamenik predsednika komiteta saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič - Sputnik Srbija
Ako Britanija napadne nuklearnu silu, biće zbrisana sa lica zemlje

Iako je poslednjih dana prednost konzervativaca pala na samo pet procentnih poena, Mejova je u duelu delovala samouverenije nego prilikom ranijih nastupa na televiziji.

Ona je branila ono što je postigla tokom obavljanja funkcije ministarke unutrašnjih poslova i premijerskog mandata, nakon što je iz publike optužena da je „prekršila obećanja“.

Na tvrdnju da je raspisala prevremene izbore kako bi od toga koristi imala Konzervativna partija, a ne država, britanska premijerka je žestoko uzvratila.

„U ovom poslu ja radim ono što verujem da je najbolje za Britaniju. Mogla sam da nastavim da radim taj posao u narednih nekoliko godina i da ne raspišem izbore. Imala sam m**a da raspišem izbore“, rekla je ona.

Britanski mediji prenose da je Korbin tokom duela bio pod pritiskom da se izjasni o tome da li bi upotrebio nuklearno oružje koje Britanija poseduje, pošto on u ranijim obraćanjima nije hteo da govori o toj opciji čak ni u slučaju odmazde za napad na britanskom tlu.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala