Ovo nije Srbija, ovo je Kosovo: Jablanović pretio pištoljem Srbima, uhapšena i njegova žena

© Sajt Vlade KosovaAleksandar Jablanović
Aleksandar Jablanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je večeras da je Aleksandar Jablanović, lider Partije kosovskih Srba, uhapšen nakon što je u Leposaviću pretio repetiranim pištoljem aktivistima SL jer su lepili plakate stranke.
Na KiM su potrebni Srbi koji rade za srpski interes

„Jablanović je uperio pištolj u našeg aktivistu i počeo da viče: ’Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem‘“, izjavio je Simić.

Kako je rekao, naišla je interventna jedinica policije koja je pokušala da uhapsi Jablanovića, koji je počeo da beži, ali je potom ipak uhapšen.

„Prema našim informacijama, ipak je savladan, uhapšen i oduzet mu je pištolj. Očekujemo da policija odredi pritvor Jablanoviću“, rekao je Simić.

Navodeći da je svojim postupkom Jablanović pokazao koliko je srbomrzac, Simić kaže da u ovom trenutku revoltirani aktivisti Srpske liste protestuju ispred zgrade policijske stanice.

Šef regionalne operative KPS-a za sever Kosova Željko Bojić potvrdio je da su Jablanović i njegova supruga uhapšeni sinoć i da je kod njih nađen pištolj.

„Nakon do sada sprovedenih istražnih radnji ustanovljeno je da je Aleksandar Jablanović u alkoholisanom stanju. Ekipa za uviđaj je na licu mesta, a privedeni se nalaze u prostorijama KPS-a Leposavić radi preduzimanja daljih mera“, rekao je Bojić.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala