Na KiM su potrebni Srbi koji rade za srpski interes

Pratite nas
Srbi na Kosovu i Metohiji na izbore 11. juna ne izlaze u šest kolona, već u jednoj koja se zove Srpska lista, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i poručio da će Srpska lista, ukoliko bude neregularnosti na izborima, upotrebiti sva sredstva koja su im na raspolaganju kako bi sprečili pokušaj zloupotrebe.
Skupština tzv. Kosova - Sputnik Srbija
Samo glas za Srpsku listu sprečava vojsku Kosova

„Ako bude bilo kakvih neregularnosti i pokušaja da se izbori pretvore u cirkus i farsu, svi predstavnici koji su došli danas na sastanak, a koji govore glasom svih deset opština sa srpskom većinom, obavestili su vladu i premijera da na tako nešto neće pristati i da će upotrebiti sva sredstva koja im stoje na raspolaganju da spreče krađu, zloupotrebe i pokušaj mahinacija“, rekao je Đurić.

Đurić je, upitan da li je očekivao da će i pored poziva iz Beograda na jedinstvo Srbi na izbore izaći u šest kolona, rekao da Srbi ne izlaze na te izbore u šest kolona, već u jednoj koloni, koja se zove Srpska lista.

„Ovi izbori nisu stranačko ni političko pitanje, ovde su predstavnici SNS, PS, SPS i drugih stranaka, sa KiM i iz drugih delova Srbije“, rekao je Đurić.

On je podvukao da se Srbija okuplja i ujedinjuje oko predstavnika sa KiM koji su spremni da predstavljaju srpske interese u pokrajini, a ne interese Ramuša Haradinaja, Hašima Tačija ili Bedžeta Pacolija.

„Jer ti u drugim kolonama, njihov interes je da se predstave po imenu i prezimenu kao Srbi, kao što su Albanci ubacili slične kandidate kao lažne predstavnike Aškalija, Goranaca i svih drugih zajednica koje nisu albanske“, rekao je Đurić.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Haradinaj trlja ruke: Srbi s Kosova su napravili svoju dosad najveću grešku

Cilj Albanaca je, kaže, da ostvare potpunu kontrolu političkog sistema.

„Mi se tome oštro suprotstavljamo, kroz jedinstvo, zajedničko delovanje, jer želimo predstavnike koji rade u srpskom interesu“, podvukao je Đurić.

Ministar Aleksandar Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista, rekao je da svaki član te stranke odlično zna da PS ne podržava bilo koju drugu političku organizaciju osim Srpske liste.

„Pokret socijalista i ja lično ćemo učestvovati u kampanji da objasnimo našem narodu šta je sve potrebno uraditi da bismo sačuvali naš način života na KiM i prisustvo Srbije u punom kapacitetu“, rekao je Vulin, odgovarajući na pitanja novinara.

On je svim članovima i simpatizerima stranke, ali i svima kojima je stalo do Srba na KiM poručio da podršku ima samo Srpska lista.

„Ni Aleksandar Jablanović ni bilo ko drugi van Pokreta socijalista nema našu podršku, jedina koja je ima je Srpska lista“, zaključio je Vulin.

 

Tanjug    

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala