Ruski državljanin pretučen u Meksiku optužen za ubistvo

© AP Photo / Pedro PARDOOdraz pripadnika savezne policije na vozilu ispred zatvora Almoloja u Meksiku
Odraz pripadnika savezne policije na vozilu ispred zatvora Almoloja u Meksiku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državljanin Rusije Aleksej Makejev, koji je pretučen u Kankunu, optužen je za ubistvo prvog stepena, saopštio je za Sputnjik ruski konzul u Meksiko Sitiju Dmitrij Bolbot.
Aleksej Makejev - Sputnik Srbija
Meksičke vlasti žele da deportuju državljanina Rusije

„On je odveden u tužilaštvo gde su mu pročitali prava i optužba za ubistvo s predumišljajem. U  narednih 48 sati sudija treba da odluči u koji će ga zatvor poslati. Odluku će dočekati u pritvoru“, rekao je Bolbot.

Grupa od nekoliko stotina ljudi je 19. maja u Kankunu okružila kuću Makejeva i napala ga. U incidentu je jedan od napadača zadobio teške povrede i preminuo je u bolnici, a Makejev je dobio povredu glave i modrice.

Makejev je u Meksiku poznat po video-filmovima na kojima je vređao i pretio građanima ove zemlje. On je snimke postavljao na internet uz pokazivanje nacističkih simbola. Lokalni korisnici društvenih mreža bili su ogorčeni ovim snimcima i pretili njihovom autoru nasiljem.

Makejev se neprikladno ponašao i u Rusiji: 2013. godine on je terorisao stanovnike Elektrostalja i kao i u Meksiku snimao napade. Tada su mediji izvestili da su Makejeva dva puta procesuirali, međutim on je uspeo da izbegne zatvor. Umesto toga, uputili su ga na prinudno lečenje. Međutim, lečenje je trajalo samo mesec dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala