Meksičke vlasti žele da deportuju državljanina Rusije

© Foto : YouTube/alex gorAleksej Makejev
Aleksej Makejev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Meksičke vlasti još uvek nisu tražile nikakvu pomoć u deportaciji državljanina Rusije Alekseja Makejeva, koji je poznat po objavljivanju ekstremističkih snimaka protiv Meksikanaca, izjavio je za Sputnjik ruski konzul u Meksiko Sitiju Dmitrij Bolbot.

Ranije danas je Nacionalni institut za migracije u Meksiku saopštio da će tražiti pomoć ruskog konzulata u procesu deportacije Makejeva. Deportacija će moći da se izvrši tek nakon istrage o napada na Makejeva i njegovim drskim postupcima koji su prethodili napadu.

„Do sada nas meksičke vlasti nisu kontaktirale povodom deportacije“, rekao je Bolbot.

Makejeva su u subotu povredili stanovnici Kankuna koji su ga napali zbog njegovih uvreda i napada na Meksikance, kao i ekstremističkih snimaka objavljenih na internetu. Tokom sukoba ubijen je jedan Meksikanac. Policija istražuje ovaj incident.

Makejev je u napadu zadobio povredu mozga, paralizovan je i nalazi se u bolnici u komi izazvanoj lekovima, dodao je Bolbot.

U međuvremenu je više od 7.400 osoba potpisalo peticiju pokrenutu na portalu „Čejndž“ u kojoj se od meksičkih vlasti traži da deportuju Makejeva.

Bolbot je rekao da je Makejev dobio stalnu boravišnu dozvolu u Meksiku kao izbeglica, ali da i dalje ima rusko državljanstvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala