Vučić ministrima: Moraćete da radite 24 sata dnevno

© Tanjug / Rade PrelićIvica Dačić, Aleksandra Vučić i Zorana Mihajlović na poslednjoj sednici Vlade Srbije kojom je predsedavao Vučić.
Ivica Dačić, Aleksandra Vučić i Zorana Mihajlović na poslednjoj sednici Vlade Srbije kojom je predsedavao Vučić. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na sednici Vlade Srbije, kojom je predsedavao poslednji put, Aleksandar Vučić je ministrima poručio da je rad u Vladi prilika da pokažu šta znaju i posao koji traži posvećenost, a kao oproštajni poklon dao im je knjige.

Odlazeći premijer i novoizabrani predsednik Srbije održao je poslednju sednicu Vlade kao njen predsednik i poručio da je zadovoljan i presrećan što je obavljao taj posao.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić ambasadorima EU: Kao predsednik radiću...

Mandatar za sastav nove Vlade još nije poznat, a spekuliše se da će najveći broj ministara zadržati mesto i u novom kabinetu.

Vučić je poručio ministrima da je rad u Vladi prilika da pokažu sve što znaju i da je to posao kojem moraju biti posvećeni 24 sata.

On je rekao da su služili interesima Srbije, energijom, posvećenošću, predanošću prevazilazili probleme i ostvarili ciljeve i dodao da je presrećan i zadovoljan što je sa njima radio u Vladi.

Prema nezvaničnim najavama, Vučić će za dva dana, 31. maja, položiti zakletvu i preuzeti dužnost predsednika Srbije.

Do izbora novog premijera, Vladom bi, u skladu sa zakonom, trebalo da predsedava prvi potpredsednik Ivica Dačić, u svojstvu vršioca dužnosti premijera.

Još nisam odlučio ko će biti premijer

Novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da još nije sasvim odlučio ko će biti budući premijer.

Vučić u Briselu - Sputnik Srbija
Vučić posle sastanka u Briselu: Svi razumeli, potreban mir

„Predstoje još razgovori. Za mene je prekosutra veoma važan dan i hoću da protekne svečano. Onda ćemo imati sednicu partije koju još vodim. Zatim ćemo imati razgovore sa koalicionim partnerima“, objasnio je Vučić.

On je novinarima, nakon poslednje sednice Vlade koju je vodio kao premijer, istakao da sve ide svojim tokom u skladu sa rokovima i datumima, kako je obećao.

Takođe je kazao da će se sutra pohvaliti sa odličnim ekonomskim rezultatima.

Istakao je i da ćemo posle pola godine imati suficit u budžetu.

Srbija je, kako je dodao, uz tri ili četiri zemlje jedna od retkih u Evropi koja će imati suficit.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala