Policija objavila snimke bombaša iz Mančestera

© AFP 2023 / Oli SCARFFPolicija patrolira u blizini Mančester arene u Velikoj Britaniji
Policija patrolira u blizini Mančester arene u Velikoj Britaniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska policija objavila je snimke bezbednosnih kamera na kojima se vidi bombaš-samoubica Salman Abedi, koji je na pop koncertu u Mančesteru usmrtio 22 osobe.

Istražitelji su takođe objavili detalje o poslednjim Abedijevim satima i apelovali na građane da izađu sa bilo kakvim informacijama o njegovom kretanju u danima pred napad.

© REUTERS / Police HandoutFotografija Salmana Abedija, bombaša-samoubice iz Mančestera, sa bezbednosne kamere.
Fotografija Salmana Abedija, bombaša-samoubice iz Mančestera, sa bezbednosne kamere. - Sputnik Srbija
Fotografija Salmana Abedija, bombaša-samoubice iz Mančestera, sa bezbednosne kamere.

U saopštenju policije se navodi da je jedno od poslednjih mesta na kojima je bio „stan u centru grada, odakle je otišao u ’Mančestersku arenu‘“.

​„U proteklih pet dana sakupili smo značajne informacije o Abediju, njegovim saradnicima, njegovim finansijama, mestima na kojima je bio, kako je izgrađen uređaj i kovana šira zavera“, saopštili su načelnik policije Mančestera Jan Hopkins i nacionalni koordinator za borbu protiv terorizma Nil Basu.

​„Naš prioritet je da shvatimo šta je prethodilo tom strašnom događaju i da li je više ljudi uključeno u planiranje tog napada.“

Velika Britanija smanjila je u subotu nivo pretnje od terorizma sa „kritičnog“ na „ozbiljan“, dok vlasti navode da je postignut značajan napredak u istrazi o napadu u Mančesteru.

Policija je juče uhapsila još dve osobe, čime se broj osumnjičenih u pritvoru popeo na 11. Reč je o muškarcima starosti od 18 do 44 godina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala