Tramp osniva grupu za borbu protiv curenja informacija

© AP Photo / Andrew HarnikPredsednik SAD Donald Tramp u Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu
Predsednik SAD Donald Tramp u Ovalnoj sobi Bele kuće u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp namerava da se po povratku u Vašington sa prve međunarodne turneje fokusira na stvaranje specijalne grupe za borbu protiv curenja informacija iz Bele kuće, uključujući i one o navodnim vezama sa Rusijom, javio je list „Vašington post“.
Predsednik SAD Donald Tramp maše posmatračima na samitu G7 u Taormini na Siciliji - Sputnik Srbija
Veze sa Rusijom: Tramp formira centar za reagovanje

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa namerava da formira specijalnu grupu, tzv. „ratni kabinet“, u okviru Bele kuće, kako bi se borila protiv pretnji usmerenih na administraciju, kao što su one o navodnim tajnim vezama sa Rusijom, piše „Vašington post“, pozivajući se na izvore iz Bele kuće.

„Bela kuća planira da se agresivnije bori protiv stalnih objavljivanja informacija o kontaktima Trampovih saradnika, uključujući i njegovog starijeg savetnika i zeta Džareda Kušnera, sa Rusijom“, piše list.

U izveštaju se napominje da bi na čelu te grupe mogao da bude politički savetnik administracije Stiv Benon, a među članovima će biti i bivši menadžer kampanje Kori Levandovski, kao i zamenik menadžera Dejvid Bosi.

Osim toga, pretpostavlja se da će Tramp češće pojavljivati i obraćati javnosti na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, kao što je radio tokom kampanje. Uloga portparola Bele kuće Šona Spajsera biće manja zbog smanjenja redovnih brifinga.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala