Veze sa Rusijom: Tramp formira centar za reagovanje

© REUTERS / Jonathan ErnstPredsednik SAD Donald Tramp maše posmatračima na samitu G7 u Taormini na Siciliji
Predsednik SAD Donald Tramp maše posmatračima na samitu G7 u Taormini na Siciliji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bela kuća se priprema da osnuje „operativni centar“ čija je svrha reagovanje na pitanja koja se pojavljuju u vezi sa istragom o vezama kampanje predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom, prenosi agencija Rojters, pozivajući se na zvaničnike u administraciji predsednika.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Njujork tajms: Ruski obaveštajci utiču na Trampa preko savetnika

Nakon Trampovog povratka sa svoje prve turneje po inostranstvu njegova administracija će uključiti dodatno osoblje koje će se baviti pitanjima koja se javljaju tokom istrage. Ona je ponovo postala aktuelna tema nakon imenovanja specijalnog tužioca koji je vodi, rekli su izvori agencije.

Izvor koji je u kontaktu sa Belom kućom rekao je agenciji da je Trampovoj administraciji potreban novi strukturni element koji će se fokusirati na „novu realnost“ u kojoj je potrebno da se reaguje na stalna curenja informacija u medije iz organa reda i obaveštajne zajednice i na pitanja koja se u vezi sa tim postavljaju.  

U radu centra će učestvovati zet i savetnik predsednika SAD Džared Kušner, Trampov savetnik za strateške poslove Stiven Benon i bivši menadžer izbornog štaba Donalda Trampa Kori Levandovski.

Ministarstvo pravde SAD ranije je imenovalo bivšeg direktora FBI Roberta Milera za specijalnog tužioca za istragu o takozvanom „mešanju Rusije“ u američke predsedničke izbore 2016. godine. Američke obaveštajne agencije ranije su optužile Rusiju za pokušaj da utiče na izbore. Rusija je u više navrata negirala te optužbe, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nazvao ih je „potpuno neosnovanim“.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala