Uoči susreta Putina i Makrona – Lavrov razgovarao s francuskim kolegom

© REUTERS / Sergei KarpukhinMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smeje se tokom konferencije za medije sa Federikom Mogerini u Moskvi
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smeje se tokom konferencije za medije sa Federikom Mogerini u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i šef francuske diplomatije Žan-Iv le Drijan razgovarali su telefonom o rešavanju kriza u Libiji, Iraku i u Ukrajini, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i njegov pomoćnik Jurij Ušakov - Sputnik Srbija
Trampove reči o Rusiji podsticaj za punjenje budžeta NATO-a

„Tokom razgovora, ministri su u okviru pripreme za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Francuskoj razgovarali o širokom krugu bilateralnih pitanja, razmenili mišljenja o gorućim međunarodnim problemima, uključujući zadatke rešavanja kriza u Libiji, Iraku i u Ukrajini“, navedeno je u saopštenju. 

Strane su naglasile obostranu spremnost za saradnju uz poštovanje u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i na drugim međunarodnim platformama o pitanjima koja su od uzajamnog interesa.

„Žan Iv le Drijan sa zahvalnošću je prihvatio poziv da poseti Rusku Federaciju koji mu je preneo Sergej Lavrov“, dodaje se u saopštenju. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala