00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
SPUTNJIK INTERVJU
07:00
30 min
ORBITA KULTURE
16:00
120 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
I pradeda Viktora Troickog zadužio Srbiju
06:55
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Aleksandar Prvi Karađorđević“
16:00
30 min
MILJANOV KORNER
Realnost je da se Partizan i Zvezda bore za mesto u plej-inu
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
17:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Začin koji leči zavisnost od slatkiša

CC0 / pixabay / Cimet
Cimet - Sputnik Srbija
Pratite nas
Retko ko od nas može da se pohvali činjenicom da je imun na slatko i zato ne možemo da odolimo kolačima, čokoladi, sladoledu, bombonama i slično.
Štoperica - Sputnik Srbija
Treba vam samo šezdeset sekundi da otkrijete da li ste zdravi

Većina nas je i te kako svesna da to nije dobro, prvenstveno za naše zdravlje, a zatim i za našu liniju, međutim nekako izbegavamo traženje neke kvalitetnije alternative kada nas „spopadne“ želja za šećerom.

A ako ste trenutno u potrazi za jednom, i te kako će vas zanimati kako na svetu postoji začin, koji vam dokazano pomaže u lečenju zavisnosti od slatkog, a dobra je vest i što ga možda već imate kod kuće. 

Radi se o cimetu, tačnije cejlonskom cimetu, zdravijoj varijanti običnog cimeta.

Naime, obični cimet sadrži mnogo više kumarina, supstance koja prema poslednjim naučnim istraživanjima u većim količinama može da izazove oštećenja jetre.

Samo pola kašičice cejlonskog cimeta smanjuje nivo šećera u krvi, kao i trigliceride i holesterol kod osoba koje boluju od dijabetesa tipa 2.

Ovaj cimet pomaže i kod upala mišića i opuštanja zglobova, ali i poboljšava probavu, stimuliše cirkulaciju krvi i rad mozga i blokira proizvodnju proteina u mozgu, koji dovode do Alchajmerove bolesti. 

Kako se konzumira?

Dodajte pola kašičice dnevno u čaj ili kafu ili ga dodajte u voćna i ostala jela.

Izvor: Indeks

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala