Ako Srbi vole bajke, da glasamo za braću Grim

© Tanjug / Zoran ŽestićBrajan Hojt Ji i Aleksandar Vučić
Brajan Hojt Ji i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da su SAD i Srbija saglasne u tome da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu najvažniji prioritet, cilj koji nema konkurenciju, jer to obezbeđuje bolju ekonomiju, veći rast, više investicija i bolji izvoz.

On je, na konferenciji za štampu, posle razgovora sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Hojtom Jijem, rekao da su bilateralni odnosi Srbije sa SAD dobri, kao i da je za nas od izuzetnog značaja da imamo odlične odnose.

Premijer Vučić osvrnuo se danas na spekulacije u javnosti da Hojt Ji ne predstavlja aktuelnu američku administraciju i istakao da je reč o besmislicama srpskih tabloida i pojedinih analitičara.

Federika Mogerini - Sputnik Srbija
Večera kod Mogerinijeve — kuvanje žabe na Balkanu (video)

Odgovarajući na pitanje i konstataciju Prve televizije upućeno gostu iz SAD da pripada bivšoj američkoj administraciji i da o posetama Balkanu nije razgovarao sa državnim sekretarom Tilersonom, Vučić je istakao da su ga sa te televizije pojedini srpski analitičari „savetovali“ da sa njim ne razgovara, jer, navodno, predstavlja bivšu vašingtonsku administraciju.

On je istakao da je Ji zvanični predstavnik SAD, a ljudima koji misle i koji su nas ubeđivali da će sve da se promeni i sve biti drugačije posle izbora Donalda Trampa za predsednika Amerike, poručio je da američka politika ima kontinuitet i da zna šta se neće promeniti. Podvukao je da je važno da imamo dijalog sa SAD.

„Ako Srbi vole bajke, da on ne predstavlja nikoga i da smo mi svi budale što s njim razgovaramo, onda da glasamo za Hansa Kristijana Andersena ili braću Grim. Suviše sam racionalan da bih u tome učestvovao. Izabran sam da vodim zemaljsku Srbiju na odgovoran način, a ne da pričam bajke za srpske tabloide“, istakao je Vučić.

Koliko su besmisleni navodi da Ji ne predstavlja američku administraciju govori, rekao je Vučić, i to što mu je Ji preneo poziv američkog potpredsednika Pensa da poseti Vašington.

Vučić je izjavio da je suvereno pravo Srbije da kupuje oružje i oruđe, i poručio da Srbija o tome odlučuje sama, kao suverena i nezavisna država.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala