I Tramp će čuti u Briselu — Crna Gora je protiv NATO-a

© FB/Marko MilacicGrađanski aktivista Marko Milačić
Građanski aktivista Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uporedo sa samitom NATO-a koji počinje sutra u Briselu, kome će prisustvovati američki predsednik Donald Tramp, biće održan i Samit protiv NATO-a koji organizuju međunarodne mirovne organizacije i pokreti iz Zapadne Evrope. Srećan sam što ću u Briselu predstavljati većinsku, slobodarsku Crnu Goru, kaže za Sputnjik Marko Milačić iz „Otpora beznađu“.

Prvi čovek crnogorskog pokreta „Otpor beznađu“ za Sputnjik kaže da ovo nije prvi put da se tokom NATO samita organizuje ovakav događaj, ali da će ovaj u Briselu biti najmasovniji. 

Marko Milačić - Sputnik Srbija
Antinatovski aktivista Marko Milačić pušten iz zatvora

„Reč je o manifestaciji koja okuplja veliki broj intelektualaca širom sveta. To je velika stvar, imajući u vidu da smo na Zapadu navikli da čujemo samo atlantističke propagandne tonove. Biće to ostrvo slobode u samom srcu tog atlantističkog sveta. Velika mi je čast što sam dobio poziv organizatora iz Belgije tokom boravka našeg ’Referendumskog karavana‘ u Briselu“, kaže Milačić.

Interesantno je da će ovaj mladi aktivista održati uvodni govor na temu „Crna Gora i proširenje NATO saveza“ na kontrasamitu u isto vreme kada će se na samitu Alijanse obraćati zvanični predstavnici Crne Gore.

Predsednik SAD Donald Tramp ispred Boinga 787 tokom posete fabrici kompanije Boing u Južnoj Karolini - Sputnik Srbija
Tramp ide u Brisel na samit NATO-a

„Srećan sam što ću predstavljati deo Crne Gore koji je većinski, koji je slobodan, slobodarski, dok će zvanična delegacija Crne Gore predstavljati svoju malu kriminogenu kliku koja na silu gura našu zemlju u NATO. Tu ćemo imati dva sveta, dva pogleda na svet, dve svesti u dva samita“, objašnjava Milačić.

U okviru višednevnog kontrasamita NATO-a organizovane su brojne naučne radionice i skupovi, ali i demonstracije. Milačić za Sputnjik kaže da će mu biti čast da protestuje protiv NATO-a upravo na ulicama Brisela. Mnogo smo puta bili na ulicama Crne Gore opirući se jednoj velikoj nepravdi, ali biće mi veliko zadovoljstvo da to uradim, da budem na strani pravde i slobode baš u Briselu, kaže on.

Duško Marković i Reks Tilerson u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Crna Gora od 5. juna članica NATO-a

„Drago mi je što ću biti na licu mesta u trenutku dok tamo sedi globalistička elita, pa i američki predsednik Donald Tramp. Tako ćemo poslati poruku da je ova borba tek počela. To što kriminogena klika najavljuje da će Crna Gora formalno postati članica NATO-a, to je kratkog roka, koji će trajati tačno onoliko koliko će trajati ova vlast“, kaže Milačić.

On dodaje da je cilj ovog samita protiv NATO-a zajednički otpor militarizaciji i da će skup poslužiti kao platforma za mirovne aktiviste širom sveta kako bi razmenili znanje i ideje za buduće akcije usmerene protiv NATO-a.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala