Tramp ide u Brisel na samit NATO-a

© AP Photo / Susan WalshPredsednik SAD Donald Tramp ispred Boinga 787 tokom posete fabrici kompanije Boing u Južnoj Karolini
Predsednik SAD Donald Tramp ispred Boinga 787 tokom posete fabrici kompanije Boing u Južnoj Karolini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp učestvovaće na samitu NATO-a, koji će 25. maja biti održan u Briselu, saopštila je pres-služba Bele kuće.

„Predsednik sa nestrpljenjem očekuje susret sa svojim kolegama iz NATO-a kako bi potvrdio privrženost naše zemlje Alijansi. On namerava da razmotri najvažnija pitanja, posebno ona koja se tiču odgovornosti između članica i njihove uloge u borbi protiv terorizma“, navodi se u saopštenju.

Reks Tilerson - Sputnik Srbija
Tilerson propušta NATO, šta će doneti u Moskvu?

Pored toga, iz Bele kuće je potvrđeno i da će se Tramp 12. aprila sastati sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

Očekuje se da će na tom sastanku glavna tema biti jačanje veza Amerike i Alijanse kako bi se osigurale nacionalna i međunarodna bezbednost.

Prethodno je saopšteno da će američki državni sekretar Reks Tilerson propustiti prvi samit NATO-a u Briselu nakon dolaska na vlast nove američke administracije, kao i da će umesto toga otputovati u Kinu, a zatim i u Rusiju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala