Berluskoni osnovao Pokret zaštitnika životinja

© AFP 2023 / VINCENZO PINTO Silvio Berluskoni
Silvio Berluskoni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni je sa svojom nekadašnjom ministarkom turizma Mikelom Vitorijom Brambilom osnovao Pokret zaštitnika životinja i tvrdi da bi, prema anketama, nova stranka mogla da ima više od 160 poslanika u nacionalnom parlamentu.

Kako prenosi „Tgkom“, Berluskonijeve medijske kuće „Medijaset“, 81-godišnji bivši predsednik vlade Italije rekao je u jučerašnjem govoru da je optimističan u vezi sa budućnošću pokreta.

Silvio Berluskoni - Sputnik Srbija
Berluskoni: Makron je zgodan momak sa zgodnom mamom

„Prema našem istraživanju, urađenom na uzorku od 2.000 ljudi, podrška može da ide do 20 odsto. To bi bilo više od 160 poslanika i 63 senatora“, rekao je Berluskoni.

On je sredinom marta prilikom prvog predstavljanja ovog pokreta u Milanu kazao da na Apeninskom poluostrvu ima osam miliona pasa i 12 miliona mačaka.

„Uradili smo istraživanje koje je pokazalo da ih 86 odsto Italijana smatra članovima svojih porodica“, kazao je tada Berluskoni.

On je tokom ovogodišnjeg Uskrsa razbesneo predstavnike italijanske mesne industrije zalaganjem za poštedu jagnjadi od klanja, kada je i „usvojio“ petoro jaganjaca koje je tako spasao.

Italijansko izdanje „Hafington posta“ prenelo je komentar Matea Salvinija, lidera Severne lige koja je ranije bila redovni koalicioni partner Berluskonijeve stranke Napred Italija, koji je rekao da je i njegov sin usvojio psa iz azila za životinje, „pa nije osnovao stranku“.

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.


Tanjug
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala