Poljska: Rusija glavna pretnja NATO-u

© Foto : Lukas PlewniaZastava poljske na zgradi u Varšavi
Zastava poljske na zgradi u Varšavi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Varšava smatra Rusiju glavnom pretnjom za kolektivnu bezbednost NATO-a, izjavio je direktor Biroa za nacionalnu bezbednost Poljske Pavel Soloh u intervjuu za Poljsku novinsku agenciju.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg drži ceremonijalni čekić na početku sastanka ministara odbrane NATO-a i Gruzije u Briselu - Sputnik Srbija
Poljska i Letonija: NATO treba da zauzme jedinstven stav prema Rusiji

„Odnosi Rusija—NATO su sastavni deo kolektivne odbrane, jer ako govorimo o tome, onda, pre svega, vidimo rusku pretnju“, rekao je Soloh.

„To je pitanje prisustva NATO-a na istoku. To je pitanje Ukrajine i sukoba koji je zamrznut, ali se defakto nastavlja. I to je, na kraju, pitanje ruske politike, kao i budućih vojnih vežbi ’Zapad 2017‘ (belorusko-ruske vojne vežbe) koje Rusi spremaju za jesen“, objasnio je on.

Govoreći o sastanku šefova država NATO-a, koji je planiran za 25. maj u Briselu, Soloh je istakao da „sastanak ima radni karakter, biće kratak i zato se ne zove samit“.

„Važno je da će prvi put na tom sastanku biti prisutan novi predsednik SAD i novi predsednik Francuske, a teme su određene: jačanje transatlantskih odnosa, borba protiv terorizma i rashodi za odbranu“, dodao je on.

 

Twitter

Pratite nas na Tviteru i prvi saznajte ono što drugi prećutkuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala