Podignuta optužnica protiv predsednika Brazila

© AFP 2023 / EVARISTO SAV.D. predsednika Brazila Mišel Temer
V.D. predsednika Brazila Mišel Temer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Državni tužilac Brazila Rodrigo Žanot podigao je optužnicu protiv brazilskog predsednika Mišela Temera zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa.
Brazil, parlament - Sputnik Srbija
Brazil: Posle Dilme na meti i drugi predsednik

Temer i senator Aisio Neves nalaze se među osobama „koje su pokušale da spreče napredak istrage“, naveo je tužilac u dokumentu koji je danas objavljen, prenosi AP.

Vrhovni federalni sud otvorio je istragu o optužbama da je Temer odobrio pokušaj podmićivanja jednog svedoka u velikoj istrazi o korupciji koja se vodi u Brazilu, objavio je ove nedelje list „Globo“ pozivajući se na navode uticajnog biznismena Džozela Batiste.

Temer je juče odbacio pozive da podnese ostavku, navodeći da će se boriti protiv optužbi.

On je ranije priznao da se sastao sa Batistom u martu, ali je negirao navode da je nastojao da spreči svedočenje predsednika parlamenta Eduardo Kunja, navodi Rojters.

Kako je preneo „Globo“, Batista je navodno snimio razgovor sa Temerom o tome da treba podmititi Kunju, ali list ne piše šta je Kunja tražio zauzvrat.

Kunja, nekada uticajan član Temerove vladajuće stranke, prethodno je tvrdio da ima kompromitujuće informacije o političarima koji se dovode u vezu sa korupcionaškim skandalom u državnoj kompaniji „Ptetrobras“.

„Globo“ prenosi da su Batista i njegov brat snimke predali tužilaštvu kako bi dobili sporazum o priznanju krivice.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala