Turska demantuje: Nema opasnosti od napada na ruske brodove

© AP PhotoIstanbul
Istanbul - Sputnik Srbija
Pratite nas
Služba bezbednosti Istanbula demantovala je informacije turskih medija o navodnim predstojećim napadima terorističke grupe DAEŠ na ruske vojne brodove koji prolaze kroz moreuz Bosfor, rekao je za Sputnjik portparol Službe.
Moreuz Bosfor. Istanbul - Sputnik Srbija
Turska: Bosfor pretnja ruskim brodovima

U utorak je list „Haberturk“ javio da je turska obaveštajna služba dobila informaciju da teroristi DAEŠ-a navodno pripremaju napade na ruske brodove koji prolaze kroz Bosfor.

Saopšteno je da bi ovo mogli da budu raketni napadi i u vezi sa dobijenom informacijom snage bezbednosti Istanbula prate preko 146 mogućih punktova na području Bosfora, odakle bi moglo da se izvrši granatiranje.

„Nije bilo nikakvog upozorenja i obaveštenja od strane obaveštajne službe o mogućim napadima terorista DAEŠ-a na ruske ratne brodove. Obezbeđenje vojnih brodova koji prolaze kroz moreuz sprovodi se u normalnom režimu, to je rutinska procedura po kojima se oni štite i prate, i ta pratnja nije namenjena da štiti konkretno od DAEŠ-a. Što se tiče detalja o 146 punktova koji se posmatraju, moguće je da su ove činjenice pojedini mediji prvi put čuli i upitali se šta bi to moglo biti? Verovatno su pomislili da je u pitanju pretnja DAEŠ-a i to i napisali“, rekao je portparol.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala