Migranti definitivno odlaze iz Beograda

© Sputnik / Ana OtaševićMigranti u parku kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu
Migranti u parku kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izmeštanje poslednje grupe migranata iz napuštenih magacina kod glavne autobuske stanice u Beogradu počelo je jutros, a Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice i migracije kaže da će maloletnici bez pratnje biti smešteni u Centar za azil u Krnjači, a ostali u prihvatne centre u Obrenovcu i Sjenici.

Poslednji migranti od jutros napuštaju magacine kod glavne autobuske stanice u Beogradu, i taj prostor će uskoro biti potpuno prazan, a sve spremno za uklanjanje tih magacina.

Hoće li svađa Turske i EU imati posledica po Srbiju?

Mišković je precizirao da će maloletnici bez pratnje biti smešteni u Centar za azil u Krnjači, dok će jedan deo migranata dobiti smeštaj u Prihvatnom centru u Obrenovcu, a drugi deo u Centru za azil u Sjenici.

On je istakao da nije bilo nikakvih problema, da su migranti prethodnih dana informisani o preseljenju i da su imali uvid u to gde su smeštajni kapaciteti i slobodni kreveti, pa su pravili liste i dobrovoljno se prijavljivali.

„Akcija je dala rezultat, da premestimo migrante odavde, gde im nije mesto, i uvedemo ih u sistem i pružimo im sve što im po zakonu pripada“, rekao je Mišković za RTS.

On je naveo da je opredeljeno oko 1.000 mesta za sve te ljude, kako bi ušli u azilni sistem, bili adekvatno smešteni i kako bi im bili obezbeđeni redovni obroci, krov nad glavom i zdravstvena nega.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala