Na Kavkazu za pet godina sprečeno 300 zločina terorista

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaRuska federalna služba bezbednosti Rusija Policija
Ruska federalna služba bezbednosti Rusija Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od 300 zločina povezanih s terorizmom sprečeno je na Severnom Kavkazu za poslednjih pet godina i zaplenjeno je oko 6.000 tona eksploziva, izjavio je pomoćnik sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Aleksej Pavlov.
Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Energetska blokada Krima teroristički čin

„Pravovremenim merama koje su preduzele bezbednosne i policijske agencije sprečeno je više od 300 zločina povezanih sa terorizmom za poslednjih pet godina“, rekao je Pavlov u intervjuu ruskim medijima povodom 25. godišnjice osnivanja tog saveta.

Pavlov je naveo da je u okviru specijalnih mera i antiterorističkih operacija na Severnom Kavkazu u periodu od 2012. do 2016. eliminisano više od 1.200 ekstremista koji su pružali oružani otpor, uključujući 201 vođu. 

Pavlov je rekao da je privedeno ukupno 3.600 ekstremista, a 304 pripadnika ekstremističkih organizacija i njihovih pristalica uspešno su ubeđena da prestanu da se bave ilegalnim aktivnostima.

„Detektivskim radom zaplenjeno je više od 1.500 improvizovanih eksplozivnih naprava, 6.300 komada sitnog naoružanja i oko 6.000 tona eksploziva“, naveo je Pavlov.


Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala