Pao dogovor SAD i Rusije o zajedničkom radu o Siriji

© Sputnik / Maksim BlinovDržavni sekretar SAD Reks Tilerson
Državni sekretar SAD Reks Tilerson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i Rusija su se dogovorile da počnu sa zajedničkim radom na rešavanju krize u Siriji, saopštio je državni sekretar SAD Reks Tilerson.
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom - Sputnik Srbija
Otkriveni detalji: Putin zvao Trampa, pričali pola sata

„U skladu sa razgovorom koji je juče održan između predsednika Putina i našeg predsednika (Donalda Trampa), ministar inostranih poslova (Rusije Sergej Lavrov) i ja ćemo nastaviti da razjašnjavamo da li možemo da radimo zajedno u prvoj velikoj oblasti saradnje o Siriji i da li možemo da postignemo prekid vatre koji će trajati dovoljno dugo da bi se prešlo na mirovni proces“, izjavio je Tilerson, govoreći pred službenicima Stejt departmenta.

„Sve je to u početnoj fazi, i ne znamo dokle ćemo stići“, dodao je on.

Američki državni sekretar je podsetio da je na kraju njegove posete Moskvi početkom aprila doneta odluka o formiranju radne grupe koja će se baviti proučavanjem kompleksnih pitanja u odnosima između zemalja i iznalaženjem rešenja za njih.

Saradnja u vojnoj sferi

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da se radni kontakti Rusije i SAD nastavljaju.

„Tamo je toliko tesno da mi ne možemo a da ne sarađujemo, zato su kontakti na radnom nivou postojali i postojaće“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Moskva pre svega razmišlja o bezbednosti svojih pilota.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala