Otkriveni detalji: Putin zvao Trampa, pričali pola sata

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina sa američkim predsednikom Donaldom Trampom trajao je oko pola sata, piše „Volstrit džurnal“ pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika upoznatog sa detaljima razgovora.
Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Sastanak Putina i Trampa na samitu G20 u Hamburgu

Putin i Tramp su sinoć telefonom razgovarali o bilateralnim odnosima i važnim međunarodnim pitanjima, između ostalog i o situaciji na Korejskom poluostrvu, saopštila je služba Kremlja za odnose sa javnošću. Dva lidera su razmatrala stvaranje „zona bezbednosti“ u Siriji i dogovorili se da sve strane treba da preduzmu napore kako bi se stavila tačka na stradanja sirijskog naroda.

Predsednici su se složili da je potrebno nastaviti telefonske kontakte i organizovati lični sastanak za vreme samita G20, koji će se 7. i 8. jula održati u Hamburgu.

Kremlj je istakao da je razgovor „imao poslovni i konstruktivni karakter“. Bela kuća ga smatra „veoma dobrim“.

„Telefonski razgovor je trajao oko 30 minuta i njega je inicirao Putin“, piše list pozivajući se na zvaničnika, koji je istakao da tokom razgovora nije postignut napredak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala