Rusija: Makronove izjave o „fregzitu“ će uskoro biti zaboravljene

© AFP 2023 / ERIC PIERMONTFrancuski ministar ekonomije Emanuel Makron prolazi između demonstranata dok dolazi na predstavljanje nove markice u Pošti Francuske u Montreju
Francuski ministar ekonomije Emanuel Makron prolazi između demonstranata dok dolazi na predstavljanje nove markice u Pošti Francuske u Montreju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Malo je verovatno da će Francuska ponoviti sudbinu Velike Britanije, izjave kandidata Emanuela Makrona o mogućnosti napuštanja Evropske unije su samo pokušaj da se umanji broj birača koji bi svoj glas dali njegovoj suparnici Marin le Pen, izjavio je zamenik predsednika komiteta za odbranu i bezbednost ruskog Saveta Federacije Franc Klincevič.
Bivši ministar ekonomije Francuske i predsednički kandidat Emanuel Makron na Rusko-francuskom savetu za ekonomska, finansijska, industrijska i trgovinska pitanja u Moskvi - Sputnik Srbija
Šokantna Makronova izjava: Narod besan, i „fregzit“ je opcija

„Naravno da problemi unutar Unije postoje, kao i da su oni zaista ozbiljni, ali malo je verovatno da će Francuska ponoviti sudbinu Velike Britanije“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, igra na tuđoj polovini terena je izuzetno rasprostranjena izborna taktika, samim tim Makron nije nimalo originalan.

„Nakon izbora, sva ta obećanja će biti zaboravljena, jedino što će ostati su interesi međunarodnog finansijskog kapitala, čiji je Makron i predstavnik“, rekao je Klincevič.

Nešto ranije je francuski kandidat Emanuel Makron izjavio da Evropska unija mora da se reformiše ili će se suočiti sa „fregzitom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala