Šokantna Makronova izjava: Narod besan, i „fregzit“ je opcija

© REUTERS / Maxim ShemetovBivši ministar ekonomije Francuske i predsednički kandidat Emanuel Makron na Rusko-francuskom savetu za ekonomska, finansijska, industrijska i trgovinska pitanja u Moskvi
Bivši ministar ekonomije Francuske i predsednički kandidat Emanuel Makron na Rusko-francuskom savetu za ekonomska, finansijska, industrijska i trgovinska pitanja u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat za predsednika Francuske Emanuel Makron rekao je da Evropska unija mora da se reformiše ili će se suočiti sa „fregzitom“.
Emanuel Makron i Marin le Pen - Sputnik Srbija
Makron: Ništa još nije gotovo; Le Penova: Možemo da pobedimo

Proevropski kandidat, od koga se očekuje da „odbrani evropske vrednosti“ u duelu sa kandidatkinjom ekstremne desnice Marin le Pen, rekao je to za Bi-Bi-Si prvog dana poslednje nedelje pre drugog kruga izbora u koje ulazi kao favorit.

„Ja sam proevropski orijentisan, tokom izbora stalno sam branio evropsku ideju i evropsku politiku jer verujem da je sve to veoma važno za francuski narod. Istovremeno moramo da se suočimo sa situacijom, da slušamo glas naroda. Narod je besan, nestrpljiv i disfunkcija sa EU nije više održiva. U svom mandatu ću razmotriti potrebu da se Evropska unija dubinski reformiše“, rekao je Makron.

Prema njegovim rečima, ako se dozvoli da EU funkcioniše nadalje kao što funkcioniše sad — to bi bila izdaja.

„Ja ne želim to da radim. Dan posle izbora bismo mogli da imamo ’fregzit‘ ili Nacionalni front, ponovo“, upozorio je Makron na partiju svoje protivkandidatkinje.

Drugi krug izbora u Francuskoj održava se 7. maja.

 

Izvor: B92

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala