Kina: Šta god da bude, Rusija će ostati naš strateški partner

© REUTERS / Kim Kyung-HoonZastave Rusije i Kine
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saopštenje Bele kuće na kraju 100 dana predsedništva Donalda Trampa je mišljenje američke strane, ono neće uticati na odnose između Rusije i Kine, izjavio je direktor departmana zemalja Istočne Evrope i Centralne Azije Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang.
Sergej Lavrov na ministarskom sastaku u SB UN - Sputnik Srbija
Bela kuća: Izolacija Rusije u UN — Trampova zasluga

„To je mišljenje američke strane“, prokomentarisao je saopštenje Bele kuće Geng Šuang na sastanku sa novinarima. On je naglasio da između Rusije i Kine vladaju „odnosi bilateralnog partnerstva i saradnje“.

„U našim odnosima je veoma ozbiljan potencijal za saradnju“, rekao je on.

„Kako god da se promeni međunarodna situacija, naš kurs razvoja i unapređenja svestranog partnerstva i strateške saradnje se nije promenio“, izjavio je diplomata.

Ranije je Bela kuća saopštila da je jedna od zasluga predsednika Donalda Trampa tokom prvih 100 dana vlasti u oblasti spoljne politike izolacija Rusije u Ujedinjenim nacijama. U saopštenju se ne navodi na šta se tačno misli kad se kaže „izolacija u UN“, ali su ranije u Beloj kući na isti način komentarisali glasanje u SB UN 12. marta o predlogu rezolucije koji su podnele Velika Britanija, Francuska i SAD.

„Činjenica da se Kina uzdržala — suštinski je uspeh za predsednika… To pokazuje da je Rusija izolovana po konkretno ovom pitanju, to je važno“, rekao je pres-sekretar Bele kuće Šon Spenser.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala