Nazire se kraj rata između Rusije i Japana

© REUTERS / Sergei KarpukhinPredsednik Rusije Vladimir Putin rukuje se sa premijerom Japana Šinzom Abeom pre sastanka u Moskvi
Predsednik Rusije Vladimir Putin rukuje se sa premijerom Japana Šinzom Abeom pre sastanka u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj smatra da će politička volja Moskve i Tokija omogućiti da se potpiše mirovni sporazum, a Rusija i Japan shvataju da nema potrebe da se čeka i strane marljivo razvijaju saradnju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i japanski premijer Šinzo Abe - Sputnik Srbija
Putin: Rusija i Japan se kreću napred

„Potpisivanje mirovnog sporazuma vezano je za teritorijalna pitanja. Teritorijalni problem svakako podleže određenom regulisanju u razumevanju strana, kako bi to bilo prihvatljivo i za Moskvu i za Tokio, što će otvoriti put za potpisivanje mirovnog sporazuma. I Moskva i Tokio u poslednje vreme izražavaju snažnu političku volju da se traže načini za potpisivanje i nadamo se da će nam ova politička volja pre ili kasnije omogućiti da potpišemo ovaj važan dokument“, istakao je Peskov novinarima.

On je naglasio da dve strane aktivno rade na razvoju bilateralnih odnosa.

„Takođe je ohrabrujuće napomenuti da i Moskva i Tokio shvataju da nema potrebe da se čeka kada će taj dokument biti potpisan i da se gubi vreme. U međuvremenu se vredno radi na razvoju i unapređenju bilateralnih odnosa o širokom spektru pitanja i oblasti“, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da će predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Japan Šinzo Abe nastaviti da razmenjuju mišljenja o regionalnoj bezbednosti, teritorijalnim pitanjima i situaciji u vezi sa Severnom Korejom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala