Putin: Rusija i Japan se kreću napred

© AP Photo / Mikhail KlimentyevPredsednik Rusije Vladimir Putin i japanski premijer Šinzo Abe
Predsednik Rusije Vladimir Putin i japanski premijer Šinzo Abe - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin konstatovao je da se Rusija i Japan kreću napred u razvoju odnosa, a Abeova poseta može da pomogne da dođe do novih koraka.
Kineski nosač aviona porinut u more 26.04. 2017 godine. - Sputnik Srbija
„Sudar“ na Pacifiku: Kineski 001 protiv američkog „Karla Vinsona“

„Postoji napredak (u razvoju odnosa dveju zemalja)“, konstatovao je Putin na početku sastanka sa premijerom Japana Šinzom Abeom u Moskvi.

„Nadam se da će i ova poseta tako reprezentativne japanske delegacije uroditi plodom i da ćemo odrediti naredne korake u zajedničkom radu“, dodao je on.

Na početku sastanka, Putin se setio toplog prijema koji mu je bio ukazan u decembru 2016. godine za vreme njegove posete Japanu.

„Japan je naš dobar sused i veoma perspektivan partner. Na prošlom sastanku smo se dogovorili o intenziviranju odnosa i zajedničkom radu. I već možemo da izvedemo određene zaključke“, naglasio je ruski predsednik.

Sa svoje strane, Šinzo Abe je naveo da su zemlje uspele da postignu dobre rezultate na liniji ministarstava spoljnih poslova i odbrane, i da se odnosi razvijaju „kako treba“.

On je naglasio i bi želeo da na ovom sastanku sa Putinom razgovara o problemu zaključivanja mirovnog sporazuma između Rusije i Japana, kao i u situaciji u Pacifičkom regionu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala