Asad: Događaji u Venecueli podsećaju na sirijske jer su iza njih SAD

© REUTERS / Carlos Garcia RawlinsDemonstranti prave barikade na protestu protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura u Karakasu
Demonstranti prave barikade na protestu protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura u Karakasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Scenario događaja u Venecueli gde se održavaju masovni protesti protiv vlade ne liče slučajno na Siriju, jer u oba slučaja iza njih stoje SAD, izjavio je predsednik Sirije Bašar el Asad za venecuelansku televiziju „Tele SUR“.
Sa protesta u Nemačkoj protiv antiimigracione partije AFD - Sputnik Srbija
Talas protesta u svetu — kad se režira spontanost

„Naravno da će ličiti jer je strana koja ih planira i realizuje ista. To su Sjedinjene Američke Države u svojstvu dirigenta i zemlje Zapada koje čine hor“, izjavio je sirijski predsednik.  

Prema rečima Asada, zemlje Latinske Amerike su u poslednjih nekoliko decenija ustale na zaštitu interesa svojih naroda što je „neprihvatljivo“ za SAD.

„Zbog toga oni koriste ono što se dešava u svetu, počevši od narandžaste revolucije u Ukrajini zaključno sa nedavnim državnim prevratom pre nekoliko godina, ono što se dešava u arapskim zemljama, u Libiji, Siriji, Jemenu, kako bi to primenile u Latinskoj Americi“, rekao je Asad.

Protesti u Venecueli traju od 4. aprila, nakon odluke Vrhovnog suda kojom je ozbiljno ograničena vlast opozicione Narodne skupštine. Odluka je kasnije promenjena, ali pristalice opozicije izašle su na ulice zahtevajući ostavku članova suda i održavanje prevremenih izbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala