Najmanje jedna strana služba kroji priču o „Velikoj Albaniji“, ali zašto sada

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Očigledno je reč o dobro koordinisanoj akciji albanskih političara iz Albanije i sa teritorije KiM, ali i Albanaca iz Preševske doline, i u to nema nikakve sumnje, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, komentarišući izjave albanskih i kosovskih političara o „Velikoj Albaniji".
Kosovska policija ispred zgrade Skupštine u Prištini prilikom jednog protesta na kojem je nošena zastava Velike Albanije - Sputnik Srbija
„Velika Albanija“ kao brana ruskom uticaju u Evropi

U tom se smislu postavlja samo nekoliko pitanja, dodao je, te naveo da su to: da li Albanci to rade sami ili u koordinaciji s nekim drugim, možda i sa nekog drugog kontinenta, zašto sada i šta su im prave namere.

A odgovor na to su, kako je naveo, da se sve kreira u saradnji s najmanje jednom tajnom službom, za šta postoje dokazi.

Smatra da je pokušaj legitimizacije albanskog pitanja uvođenjem dublje u problem Makedonije i, s druge strane, želja da se Srbija isprovocira da regauje neodgovorno i da oni spadnu žrtve.

Kako je rekao, zabrinut je i to ne zbog naše nego tuđe neodgovornosti i još jednom je ponovio da su našle tragove delovanja jedne strane službe sa službama iz Albanije i Prištine.

Zoran Stanković - Sputnik Srbija
Pretnje Albanaca prijaviti Savetu bezbednosti, Muslijua kazniti

"Nije reč o jednoj od najvećih svetskih sila", rekao je Vučić.

On je ponovio da smatra da je mogući cilj svakodnevnih izjava o velikoj Albaniji da se ta priča potpuno legitimizuje i postane potpuno normalna i da više nikome ne pada na pamet da na to reaguje.

Primetivši da Johanesa Hana optužuju da reaguje po nalogu Srbije, rekao je da je to zastrašujuće.

Građanima je poručio da ne treba da ih plaše izjave o stvaranju nekakvih novih država na uštrb naše teritorije i istakao da će Srbija sačuvati mir i stabilnost.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala