Odluka parlamenta ne obavezuje na članstvo u NATO-u

Pratite nas
Posle opozicionog Demokratskog fronta i Demosa, koji predvodi Miodrag Lekić, i lider opozicione Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić poručio je da ne prihvata odluku o ulasku Crne Gore u NATO koja će biti doneta u parlamentu, niti je smatra obavezujućom.
Antiruska kampanja u Crnoj Gori - ilustracija - Sputnik Srbija
Potpirivanjem rusofobije Crna Gora pljuje uvis

„Ni mene, ni SNP ne obavezuje nikakva odluka ovakvog parlamenta, gde postoje poslanici koji nisu izabrani slobodnom voljom građana, niti je prihvatamo. Što se mene tiče, mogu da je okače mačku o rep“, napisao je Milić na svom profilu na Fejsbuku.

Milić je istakao da sednicu ovakve skupštine, koja je zakazana za 28. april ove godine na Cetinju, posmatra jednako kao i onu koju su Macolini i „crnogorski federalisti“ zakazali na Petrovdan, 12. jula, 1941. godine.

„I tada su govorili o ’neophodnosti okretanju civilizovanom Zapadu i vrednostima koje baštine najrazvijenije zemlje tog vremena‘. Istorija nas uči kako su tadašnje generacije odgovorile na ’odluke Petrovdanske skupštine‘“ napisao je Milić.

Anti-NATO grafiti u Crnoj Gori - Sputnik Srbija
DF i Demos: Samo referendum odlučuje o NATO-u

Opozicija u Crnoj Gori od prošlogodišnjih vanrednih parlamentarnih izbora održanih 16. oktobra ne učestvuje u radu parlamenta.

Sednica crnogorskog parlamenta o potvrđivanju priključivanja te države NATO-u zakazana je za 28. april na Cetinju. Deo opozicije najavio je za taj dan proteste.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović izjavio je ranije da nema potrebe da se zbog NATO-a raspisuje referendum.

On je podsetio da je pre četiri godine mislio da je referendum najbolji način da se iskaže volja građana o ulasku Crne Gore u NATO, ali da se „dogodilo mnogo toga što je ukazalo da danas nema potrebe za tim“.

„Danas sve ukazuje da nema potrebe za referendumom. On bi svakako bio novi izazov za bezbednost države, jer uključuje bezbednosne rizike“, rekao je Vujanović.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala