Bler: Ne dajte Terezi Mej „blanko ček“ za „bregzit“

© REUTERS / Bria WebbToni Bler
Toni Bler - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši britanski premijer Toni Bler apelovao je na birače da 8. juna na parlamentarnim izborima ne daju aktuelnoj premijerki Terezi Mej „blanko ček“ kad je reč o „bregzitu“.

On je pozvao građane da ne biraju kandidate koji „podržavaju ’bregzit‘ po svaku cenu“ iz koje god da su stranke, ocenivši da je to pitanje koje nadilazi stranačku pripadnost.

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej - Sputnik Srbija
Britanske poreske muke uoči izbora

Torijevci će verovatno pobediti, priznao je Bler, ali dobar rezultat Laburističke stranke bi onemogućio Terezu Mej da radi šta hoće.

On smatra da birači treba da znaju kakav je stav njihovih kandidata o „bregzitu“ i da Tereza Mej vodi „nerazumnu politiku“ koju diktira desničarsko krilo njene Konzervativne stranke.

Ukoliko bi Konzervativna stranka dobila veliku većinu, to bi Terezi Mej dalo odrešene ruke da sprovede „bregzitu“ po svaku cenu, što nije u interesu zemlje, ocenio je Bler.

Bivši britanski premijer je isključio mogućnost da se kandiduje za parlament posle 10 godina odsustva ali je priznao da je zbog „bregzita“ gotovo u iskušenju da se vrati u politiku.

„Kad pogledam britansku političku scenu, gotovo sam motivisan da se vratim. Dozvolili smo da budemo zatočenici male grupe ljudi sa jakom ideologijom“, zaključio je on.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala