Jubilej srpsko-ruske misije na Balkanu

© Sputnik / SputnjikSputnjik intervju
Sputnjik intervju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U večerašnjem izdanju emisije „Sputnjik intervju“ od 21 čas razgovarali smo sa Bojanom Glamočlijom, direktorom Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, koji sledeće nedelje obeležava pet godina uspešnog reagovanja u svim vanrednim situacijama u Srbiji i regionu.

Centar je otvoren  25. aprila 2012. godine kao odgovor na prirodne i tehničke nesreće i katastrofe na teritoriji Srbije i drugih zemalja balkanskog regiona.

Pokazao se kao nezamenljiv u akcijama gašenja požara, evakuaciji stanovnika ugroženih poplavama u Srbiji, ali i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji.

Rusija je centru donirala opremu, čija se vrednost meri milionima evra.

Spasioci iz Rusije koji borave u Rusko - srpskom humanitarnom centru - Sputnik Srbija
Sputnjik otkriva: Ko su ruski specijalci koji rade u Srbiji (foto)

Glamočliju smo pitali kakvu menahizaciju još možemo da očekujemo i da li će se ostvariti početni plan o nabavci helikoptera koji bi Centru u Nišu olakšao posao.

Prvog čoveka Centra, sa srpske strane, pitali smo i koliko se razvila ideja o otvaranju još jednog trenažnog centra, u Vojvodini, na aerodromu Ečka.

Bilo je reči o stalnim napadima zapadnih zvaničnika na ovaj humanitarni centar, govorićemo o tome kako je baviti se ovako plemenitim poslom pod stalnim pritiskom medija koji su u njihovoj službi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala