Stanovnici kineskog sela iskopali „ratno blago“

© PixabayRaketa - ilustracija
Raketa - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Metalni predmeti koje su otkrili meštani na arheološkoj lokaciji u Hubeiju prošle nedelje, za koje se mislilo da su drevne mesingane posude, identifikovani su kao neeksplodirana municija iz Drugog svetskog rata.
Učesnici rekonstrukcije Abalakskog polja na festivalu u Toboljsku - Sputnik Srbija
Oštar i sjajan: Pronađen mač star 2.300 godina (video)

Porodica iz sela Daje pronašla je ispod svoje kuće tokom renoviranja stare bojeve glave, za koje su verovali da su naleteli na riznicu, javio je „Čutijan metropolis dejli“.

Brojni predmeti bili su različitih veličina, ali su svi imali velike kupaste glave i fine, spiralne zavrtnje preko relativno kratkog repa.

​Daje je jedan od najvažnijih lokacija na kojoj se proizvodila bronza u drevnoj Kini, koje je cvetalo od dinastija Zapadni Džou (od 1046. do 771. p. n. e.) do dinastije Sung dinastije (od 960. do 1279. naše ere). Arheolozi su otkrili više od 360 podzemnih bakarnih tunela u gradu, kao i ruševine sedam velikih peći.

Lokalni poljoprivrednici iskopali su veliku količinu ranog bronzanog posuđa, uključujući i pehare, oružje i artefakte nepoznate namene, od kojih su mnogi imali delikatne i izrazite karakteristike kulture Ču, ogranka kineske civilizacije u oblasti reke Jangce.

Otvaranje groba Isusa Hristosa - Sputnik Srbija
Arheolozi otvorili grob Isusa Hristosa (video)

Seoske vlasti čule su za otkriće i naredile porodici da preda svoje nalaze vladi jer, u Kini, svi drevni artefakti pripadaju vladi. Porodica je odbila i vlasti su pozvale policiju i vladine zvaničnike, koji su zapretili da će oduzeti artefakte silom ukoliko porodica ne bude sarađivala.

Nakon detaljnog pregleda nadležni organi zaključili su da 161 pronađeni predmet predstavlja eksplozivne bojeve glave koje su ostale iz vremena kada je japanska vojska okupirala grad. Selo su Japanci koristili kao vojno uporište.

Lokalna samouprava saopštila je da će bojeve glave biti ponovo zakopane dok se ne preduzmu mere u bliskoj budućnosti za njihov bezbedan transport i bezbedno odlaganje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala